Wednesday, December 22, 2010

perubahan itu BESAR !

Becoming more easier , smoother & HAPPY ;)
I am not that ayu-sopan girl . 
Being myself , still , people doesn't like . 
I am trying to be one . I shouldnt be that harsh ;)

THEY're judging me . 
Be my LIFEjudges . Be lunatic , guys . 
I don't give a damn .

Miserable in  . . . .
Hectic college life ;(
I want my umie + ayah , pronto ! 

Saturday, December 11, 2010

empty

trying to chill myself ;)
being crazy & dorky , 
infront of people that i LOVE , 
infront of him ;(

Sunday, December 5, 2010

mase putar putar ~

I lost my friend on this date a year ago . She left us when we were fighthing in SPM '09 
AL-FATIHAH for Anis Shafira

Haha , tak puas lagi gelak , gaduh dush dush & nanges ;))
2nd month of TOGETHERness 
aku sayang kau laa , poyo 
thanks for  everything ;)

- Ain -

Thursday, December 2, 2010

tidur yg ke'CUKUP'an

It is already 5.10 in the morning & I haven't slept . I am half sleepy half tingtong . Act , tgh cari artikel yang best best utk story pada rakyat jelata 2D10 . Sampai ke sudaa , tak jumpe yang best . At last , I chose to make a movie review about Bridge to Terabithia .
I've watched this 3-years-ago movie 3 days ago . I am a bit late but it is worth though

 Ini laa akibatkan procrastinate lagi keje tuu ( perlu kaa campur aduk bhs ibunda & bhs ayahanda ? ehh , slah . bhs Barat ) Masuk sem 2 nie macam Alien / zombie / mengkarung jalan tak cukup tanah . Baru start sem 2 , I have a bunch of projects & tuu tak masuk tutorials & assignments . Patut laa orang cakap masuk Matrik susa tapi . . . . . . . . Tambah tambah saye nie pemalas . Haha . Now , I am working on english project which is MAGAZINE , haih korang tak rase kaa macam berat nak buat . Lagi laa muke aku jadi editor , mmg taklaa . 

Btw , saya dapat pointer 3.59 for last sem , see , i told ya guys i will share my results  ;)
tp sape yg bace blog nie saja laa yang tau kot . Macam ramai kan ? sbb tuu berani tulis . kuang kuang . Haha . 
YANG PALING UTAMA ; aku kalahkan kau laa , amin . wekk wekk ! Haha . Air soya untuk 7 hari .
Umie , hadiah saye lambat lagi kan ? tape tak kesa , sabar jaa tunggu . Korang mau tau kaa ape yang saya nak ? 
tadaaaa . .

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

============================================

This is maybe telefon bimbit yang daa agak lame but who cares , kau yang nak pakai atau aku yang nak pakai ? sebok jaa kritik aku punye pilihan . Suke hati aku laa nak jadi kuno , ketinggalan zaman & old school . 
Ituu baru laa menghargai sejarah babe ;)

marang kerapu , ikan kerapu , 
saya merapu , anda sapu ??

Tuesday, November 30, 2010

H untuk Haaaaaa ?!

Result ?! how was it ? okee ? tana share kaa ? 
nie nak share nie .....

*


*


*


*


*


*
====================================
aihhh ! mane bole kongsi pointer saya sekarang . Nanti nanti laa ye ? Haha . Nanti ade orang ' cop ' saye takbur , bongkak & riak 
saya sudaa diTEPEKkan begitu semalam kerana mendapat pointer yang .........
sekian , terima kaseh  ;))

Saturday, November 27, 2010

*pfft

Luar ; nampak tenang bak air yang tenang , facial expression perghh lagi laa kejor jaa nak taham muke tuu . sudaa sudaa laa , orang tau kau tuu 
Dalam ; ketaq wehh ! gugur & luruh segala organ yg berbelit belit kat dalam system nie . 
Kau pernah rase tak ? Laa , kau laa . sape suro kau pndang belakang ? Hadohh ! 
rase apekah ? alaa , rase nak amek result UPSR ( maaf saye tak pernah rase ) , PMR ( tiada roh pon nak ingat , brrb ) & SPM ( walawehh , reunion tak rasmi . Haha )


Us - Ujian Semester satu ( Result )
29/11/2010 , 10 a.m
Semoga laa aku tak pengsan tengok RESULT sendiri ;))

Saturday, November 20, 2010

 
HOME almost 3weeks now
i'll be going back to my COLLEGE ;(
it is sad yet excited to start new SEM . 

NO blogging , no more fb-ing
no more television , no more lepak-ing
no more NO WORK!

Have a BLAST guys in COLLEGE 
see ya , ladies & gentlemen there ;))
 

Friday, November 19, 2010

B O N G O K

pernah rase macam nie ? 
sekarang tengah rase laa nie wehh !

Thursday, November 18, 2010

Tuesday, November 16, 2010

raYEAH !


people , have a Blessed Hari Raya Haji  ;)

Monday, November 15, 2010

Saturday, November 13, 2010



This song is addictive . I've heard this song over & over again . never get bored ;)

Bongok laa , gaduh lagi & lagi ;(

Friday, November 12, 2010

pengganti pengalaman TIADA


Being there for nothing only for capturing the way of future life of mine

Saat aku tak ingin pulang , 
kau panggil aku untuk pulang . 
Saat  aku tiada perasaan untuk meneruskan perjuangan ini , 
kau memberikan semangat  untuk aku teruskan perjuangan  .
Saat aku tiada sesiapa di sisi , 
kau memenuhi  hari - hari aku dengan riang & tawa . 

segalanye ;
 KAU  pemulanya .
Terima kaseh  kawan - kawan .

Wednesday, November 10, 2010

They-are-not-joking-I-guess-maybe-yeahh

You argue and fight with them, but still can't get them out of your mind 
when you're on the phone with them late at night and they hang up but you miss them already when it was just five minutes ago
You read their texts over and over again
You walk really slow when you're with them
You feel shy whenever you're with them
When you think about them, your heart beats faster and faster
You smile when you hear their voice
When you look at them, you can't see the other people around you... all you see is him/her
You start listening to slow songs, while thinking of them
They become all you think about
You get high just from their scent and closeness
You realize that you're always smiling to yourself when you think about them
You would do anything for them
While reading this, there was one person on your mind the whole time
These are true , aren't they ? 

Tuesday, November 9, 2010

GOOGLE-ing


random
being a human
for Allah
life is beautiful ;)

Monday, November 8, 2010

bile-umur-adek-kau-masuk-lambat-dalam-tahun-persekolahan

Happy Sweet Thirteen , BRO !
Let's pictures describe you
May Allah bless you , always . I LOVE YOU , abangchik ;)

Sunday, November 7, 2010

Perlukan tajuk yang sesuai ?

 ' Awake to life to live the life to the fullest ' - Ain H  
saya seorang yang sangat PEMALAS ;)
 Bengong - juling - gedik ;))
Picture describes me for these 3 days , 5 / 11 - 7 / 11 . Haha . Balik kampung IPOH , PERAK & pergi Lumut serta pulang ke Kuala Lumpur semula . 
Kene kaa ade pic nie ? Haha . 

Friday, November 5, 2010

untuk kau SHJ

 It's already 30 days since we've spent time together . I never stop laughing & smiling ever since . You make me crazy with your insanity but , still , i laugh . You already knew . Haha .

aku SAYANG kau , amin !
You are my FRIEND 
You are my BFF 
You are my BF ;)

Thursday, November 4, 2010

Kau Offer Tau

Haha , It felt like centuries from my last hang out . Thanks pada anda * * & LAILA .
Btw , thanks again * * sebab membelanja saya pada hari ituu . anda sangat laa baik hati . Once again , thanks for the enjoyment & fun . Also for the treats too . MOVIES & FOODS ;))

Tuesday, November 2, 2010

H to A to N to A to N

Kite tak pernah pon bergaduh , seriously ? HAHA . Kau selalu buat aku happy sangat sangat . You cheer me up when i was stressed out study . YOU lighten up my world . Thanks for being there when i needed you ;))
HANAN AQILAH AMRAN
entry nie khas untuk awak sebab saya rindu awak laa  ;))

Sunday, October 31, 2010

cerita kosong

Kolej Matrikulasi Pahang ,
Exam is over
heading HOME , Kuala Lumpur ;)
homesick laa awak  .

Cherating ,
 persinggahan sementara , 
Pantai & angin sepoi - sepoi bahasa , 
tekanan level decreased ;)

He met my family at CHERATING . He insisted to meet my UMIE & AYAH . They had chat & laughed and laughed again . We were sitting besides each other , for real . 

Friday, October 15, 2010

bile masuk fasa tak betul


Tibe tibe rase RINDU sangat sangat dengan ; 
umie ayah k.ngah abgchik yayah ;)

saye rindu awak sume , awak awak tunggu saye balik cuti sem nie ea ;)

Saturday, October 9, 2010

H.A.R.D confession

i ain't that beautiful 
i ain't that soft-spoken 
i ain't that smooth-mannered
but still . . . 

you love how playful i am , 
you still love me eventhough you don't understand my words .
The MOST ,
you love my crazy , unstable way of thinking . 
i LOVE you , Awak ;))

Monday, August 16, 2010

restless-in-own-mind

title langsung tade kene - mengene dgn content . ngee otak-masuk-air-tade-idea-melayang-layang-ntah-gi-mane tak perlu laa melalut oii. they got it okee ? aiyakk! kelip-mate-daa-sampai daa mase untuk pulang ke KOLEJ MATRIKULASI PAHANG (KMPh) macam dea jaa yg pergi matrikulasi ? HAHA . siap sudaa mental + emosi . fizikal blom lagi nie .
 1st thing yang nak bwk balik sane
 MOVIES - nanti tak mati bosan kat sane . bole buat wayang mlm jumaat . hee . download tons of movies even movies i've watched ;))
i rajen laa nak me'dsownload' + mintak kat ella ;))

Thursday, August 12, 2010

*sigh

okee , sememangnye tade idea fer title . HAHA . doesn't mean it meant something orite ?
here we go . 1 2 3 , GO !

RAMADHAN AL-MUBARAK
ahlan wahsalan !

i was so lazy to update & i late one day to wish . SORRY guys  ;)
I am so happy when i knew that i have my 1st day of fasting will be with my family . so thankful .

1st of fasting
ohh hoii , tired mehh even tak buat pape pon kat uma walaupon hanye lipat baju , sapu rumah & cuci pinggan (cehh cehh . HAHA ) . naseb baek laa tak puase kat matrik tuu sure sure pengsan sudaa nak daki bilik yg kat tingkayt 4 tuu  ;)
sorry laa , gambar makanan tade ahh . henpon zaman tok kaduk tak tuka lagi . next time kehh ? 

SELAMAT BERPUASA HARI KE-3 ;)

Sunday, August 8, 2010

sesat kaa ?

hoyehh ! hoyehh ! daa jejak balik tanah kelahiran ku . PADAHAL , selekeh ! HAHA . aku daa daa sampai KL jumaat lepas ( 6/8 ) . ramai lagi manusia yg taktau aku daa balik nie . biar laa , lagi best cani kot , tade laa aku kacau org . hee . act , saje nak update blog even tak samapi kurun lagi aku nak update blog nie . HAHA . tak kesa laa kan kan ? 7/8 aku daa di angkut ke shopping mall , KLCC utk shopping my things act tapi my brother & sister yg dapat beli . tak kesa laa kan ? yg penting perut daa rabak sumbat segala bagai makanan yg aku teringin gile bile aku kat matrik dalam hutan tuu . HAHA . this friday ade lagi event na attend . hee . this time , turn special untuk bestbuddies kat MSU , shah alam yang daa alme sangat tak jenguk kan . wait for me okengg ? ?

Sunday, August 1, 2010

Tuesday, July 20, 2010

bile tibe mase

okee , sekarang memang aku terus terang laa , aku tak sabar nak pulang ke kampung , PADAHAL . haha . selekah gile perangai kau nie AIN . tape tape , cuti midsem daa nak sampai , so , tiket pon daa tempah , tunggu mase nak angkut baju & naik bas , ZZZzZzZ dalam bas lepas itu sampai laa kat HOME SWEET HOME . 
KUALA LUMPUR , here i come !  

Saturday, July 17, 2010

Okee , now or never !

Sekarang ini , macek ain in mood ;
 BELAJAR , BELAJAR & terus BELAJAR 
kerana dea ade :
 
jadi  , masa sekarang macek ain akan jadi Z.OM.B.I.E buat sementara waktu ;)
sekian , terima kaseh !

p/s : macek ain maseh ingat segala-bagai-rewards-impian-blaa-blaa

Tuesday, July 13, 2010

jeng JENG

continue . . 
never feel this way . rase BOSAN yang gila gila . secara tiba - tiba 'pokcik' tuu melintas & aku buat tak endah . kenapekah ? tak rase pelik kaa ? weird gile doe , padahal dulu bukan main lagi macam terkeluar biji mata nak tengok dea jaa . adakah aku daa berubah angin ? berubah mood kepada ' pokcik ' yang lain ? HAHA , yang tuu mu orang kena laa stay tuned . jeng jeng  ;))